News from bramidan


Skruvkomprimator, vertikal eller horisontell balpress för distributionscenter

22 April, 2021

Avfallshantering i distributionscenter är en komplex process på flera nivåer som kräver utveckling av en lämplig strategi, förfaranden och framför allt professionell utrustning. Vertikala, horisontella balpressar och skruvkomprimatorer i distributionscenter visar sig vara ovärderliga, omfattar logistikprocesser och optimerar kostnaderna för avfallshantering.

distributionscentral

Avfall: Vilka utmaningar står distributionscenter inför?

Distributionscentren står inför många logistik- och processutmaningar inom avfallshantering. Först och främst genererar de många olika typer av avfall - främst plast och wellpapp - varje dag. Skrymmande avfall är också ett vanligt problem.

Detta är dock inte allt. Ett ganska vanligt problem är bland annat ineffektiv användning av personalens arbetstid. Denna situation inträffar när en container står utanför byggnaden och varje dag slösar personalen flera minuter på att gå ut med avfallet. Dessutom, när personalen går ut ur hallen ofta svalnar det med flera grader, vilket är ett särskilt besvärligt problem på vintern och bidrar till att höja uppvärmningskostnaderna. Det kan också ha en dålig effekt på personalens hälsa.

Det händer att viss personal och ledning för distributionscenter är vana vid det nuvarande läget (till exempel daglig användning av containrar utanför byggnaden), vilket innebär att de inte märker områden som kan optimeras effektivt och förbiser steg i processen som kan förenklas. I en sådan situation kan hjälpen från någon "utifrån" vara ovärderlig. En expert kan visa ett nytt perspektiv inom avfallshantering och föreslå hur man löser företagets problem - till exempel genom att investera i en skruvkomprimator eller balpressar.

Hur balpressar och skruvkomprimatorer kan förbättra avfallshanteringen i distributionscenter?

Professionella avfallskomprimatorer kan underlätta och påskynda logistikprocesser relaterade till avfallshantering. Oavsett om vi har att göra med en skruvkomprimator, en vertikal balpress eller en horisontell balpress, sparar dessa enheter otroligt mycket utrymme. Samtidigt påverkar de organisationen positivt, bidrar till en renare arbetsplats och ökar personalens komfort. 

Balpressar och skruvkomprimatorer för distributionscenter kan göra det möjligt för företag att öka sina vinster genom att minska kostnaderna för bortskaffning av begagnade förpackningar. Maskinerna minskar också den tid som används på avfallshanteringen och personalen kan istället utföra andra uppgifter. Genom att använda intuitiva, lättanvända och effektiva maskiner är det möjligt att minska stilleståndstiden på jobbet och säkerställa optimalt arbetsflöde. Dessutom kan företag som använder dessa enheter diversifiera sina intäkter genom att sälja återvinningsbart material i form av färdiga balar.

Både den lilla vertikala balpressen och den mer automatiska skruvkomprimatorn garanterar lägsta totala ägandekostnad (TCO), vilket gör driften av utrustningen så billig och kostnadseffektiv som möjligt. Varje enhet kan utrustas med ett BRA-IN - maskinövervakningssystem, vilket bland annat gör det enkelt att budgetera sina driftskostnader. Maskinen i hallen hjälper också till att minska mängden interna transporter av avfall med gaffeltruckar.

En vertikal eller horisontell balpress, eller kanske en skruvkomprimator?

Att välja rätt enhet för distributionscenter är inte den enklaste uppgiften. En vertikal balpress är en idealisk maskin för att komprimera mindre mängder avfall, vilket kan visa sig vara en utmärkt lösning för mindre hallar och lager. Men för stora distributionscenter kan större och effektivare horisontella balpressar fungera bättre, vilket kan effektivisera mer komplexa och krävande logistikprocesser.

Horisontella balpressar möjliggör smidig drift tack vare kontinuerlig avfallspåfyllning. Dessa maskiner kännetecknas av en bred öppning, justerbar längd på balen och låg ljudnivå. Det är värt att lägga till att det här är automatiserade enheter.

Den största maskinen för bortskaffande av betydande mängder avfall är skruvkomprimatorn. Enheten är lika stor som en stor container och kan garantera högsta effektivitet och hastighet för krossning och komprimering av avfall, vilket ger enorma besparingar i tid och resurser inom avfallshantering. Enheten säkerställer ett högt komprimeringsförhållande tack vare separat press- och behållarinstallation.

Se hur en vertikal balpress fungerar

Se hur en skruvkompaktor fungerar

Se hur en horisontell balpress fungerar

 

Hur hittar man den bästa lösningen som är skräddarsydd för företagsbehov?

För att kunna välja en balpress eller skruvkomprimator för distributionscenter är det nödvändigt att analysera flera viktiga faktorer. Dessa inkluderar:

  • done Mängden, typen och storleken på genererat avfall
  • done Logistik och tillgängligt utrymme
  • done Mängden utrymme som tilldelats för drift av enheten

Att välja rätt komprimeringsmaskin för avfall är inte lätt. Det är därför vi uppmanar dig att kontakta våra säljare. Vi kommer att genomföra en grundlig granskning av företagets behov, och våra specialister kommer att föreslå den bästa lösningen som är skräddarsydd för just ditt företagsbehov. Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret.


Frågor? Kom i kontakt idag

Marcel Elzerqvist

Country Manager

phone0721 685 940

mailmel@bramidanpresto.se

Marcel Elzerqvist

Fyll i formuläret och vi kommer att kontakta dig.

keyboard_arrow_up