NYHETER FRÅN BRAMIDAN PRESTO


Zefyr Invest fokuserar på hållbarhet

18 Januari 2021

Zefyr Invest från Esbjerg köper nu sitt tredje företag, danska Bramidan A / S i Bramming. Bakom förvärvet står ett antal lokala familjer som deltar i investeringssamarbetet Zefyr Invest samt Bramidans anställda från ledningsgruppen.

Foto: Henrik Dueholm Madsen CEO Bramidan (bakom), Kurt Bering Sørensen Chairman of the Board (till vänster), Birgitte Nygaard Jørgensen and Lars Stagaard Jensen (till höger) from Zefyr Invest.

Nya investerare vill ha tillväxt och jobb

Lars Stagaard Jensen från Zefyr säger om valet av Bramidan: ”Det ökande fokuset på återvinning av avfall i västra delen av världen, tillsammans med det faktum att Danmark är känt över hela världen för vårt fokus på hållbarhet och återvinning, gör det naturligt för kunder över hela världen att välja Danmark och ett skickligt nischföretag som Bramidan när det gäller att köpa produkter för återvinning av avfall. Företaget har funnits på marknaden i många år och är en välkänd tillverkare i branschen”.

För hela investerarsamhället är det viktigt att en del av den förmögenhet som skapats genom att driva familjeföretag i generationer återinvesteras i företag som Bramidan. Investerare lägger stor vikt på att investera i ett välskött företag där det finns god tillväxtpotential. Hela ledningsgruppen fortsätter i den nya ägarstrukturen, och det gör också personalen. Kurt Bering Sørensen blir styrelsens ordförande.

Henrik Dueholm Madsen CEO Bramidan med ny bestyrelsesformand og investorer fra Zefyr Invest

”Jag känner mig riktigt bra med att investera och gå med i ett företag där det finns en god ledning och också en stor produktion av produkter som stöder övergången till en mer cirkulär ekonomi. Potentialen finns, att sälja ännu fler av de produkter som företaget redan erbjuder”. 

— Kurt Bering Sørensen, Styrelsens ordförande

Kurt Bering Sørensen på besøg hos Bramidan

Stark grund för framtiden

Henrik Dueholm Madsen, VD: ”Jag ser fram emot att bli en del av de nya ägarna. Det betyder mycket för mig att Bramidan fortfarande har investerare, som har långsiktighet i åtanke och består av pålitliga affärsmän som har drivit sitt eget företag. Det här är de bästa förutsättningarna för att växa ett företag under, och Bramidan har fortfarande en stor potential för utveckling”.

keyboard_arrow_up