NYHETER FRÅN BRAMIDAN PRESTO


Värmeteamet fick en grönare profil med sortering och komprimering av sitt avfall

DEN 29 JANUARI 2021

Företaget är mycket framgångsrikt när det gäller att sätta upp miljövänliga värmepumpar för luft-till-luft och luft-till-vatten i sina kunders hem. Detta har också lett till extra avfallshantering, eftersom montörer tar tillbaka tomma förpackningar från kunderna.

Framgång med värmepumpar inför utmaning med extra avfallshantering

- och en strategi för en mer miljövänlig lösning

På värmeteamet är de mycket upptagna. De sätter upp miljövänliga värmepumpar hos privatkunder och företag. Som en del av sin service tar de 14 montörer tillbaka den tomma förpackningen och den gamla värmepumpen. Att hantera den stora mängden extra avfall från de nya värmepumparna blev en utmaning.

Mycket skräp, som kastades osorterat i en stor utomhus container och skickades för förbränning. Direktör Michael Grandahl Jacobsen kunde se att detta inte var en hållbar lösning för företaget med de miljövänliga produkterna. Denna utmaning har nu lösts med två Bramidan-balpressar, en som komprimerar kartong och en som komprimerar plastfolie, och en granulator som granulerar frigolit.

De anställda på Varmetemaet har blivit mycket duktiga på att sortera avfall för återvinning. De förstår att det ger företaget en grönare profil och hjälper miljön och klimatet på lång sikt. Samtidigt har de färre avfallstransporterna också en positiv effekt på koldioxidredovisningen.

To ballepressere og en granulator på lageret hos Varmeteamet

Bramidan balpressar

”Nu kan vi inte bli mer miljövänliga. Det är precis rätt signal att skicka ut till våra kunder! Det är fantastiskt att kunna göra skillnad och nu vet jag att mina medarbetare gör en aktiv insats varje dag för att sortera avfall”.

— Michael Grandahl Jacobsen, Direktör för värmeteamet

Michael Grandahl Jacobsen framför Bramidan balpress

Återvinningsavfall förvandlades till en ekonomisk vinst

Med råd från en av Bramidans konsulter installerade värmeteamet en kartongpress av modell B20 för komprimering av små och stora kartonger och en B4 plastpress för plastfolie. Dessutom hjälper en granulator till att bryta ner och minimera volymen på frigolitdelarna som används som skydd i förpackningen av de nya värmepumparna.

Det har inneburit en ekonomisk vinst för företaget att investera i den nya avfallslösningen. De sparar dyr containerhyra och tömning av den tidigare öppna containers. I stället ger de komprimerade kartong- och plastbalarna en inkomst när de skickas för återvinning.

Utmaningar 

  • stop Waste sorterades inte, skickades för förbränning
  • stop Anid uthyrning och tömning av utomhusbehållare

Valda maskiner

Kartongpressar modell B20 - för kartong

Plastpressar modell B4 - för plastfolie

Granulator - för uppdelningen av frigolit

Fördelarna

  • done Grönare profil, sorteras och återvinns avfall
  • done Komprimering sparar utrymme
  • done Sear transporter av avfall, mindre koldioxidutsläpp

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Frågor? Kom i kontakt idag

Pär Svahn

Key Account Manager

phone0721 685 942

mailpsv@bramidanpresto.se

Pär Svahn

Fyll i formuläret och vi kommer att kontakta dig.

keyboard_arrow_up