NYHETER FRÅN BRAMIDAN PRESTO


Minska avfallsmängden i butikerna genom att använda balpressar för komprimering

2 MARS 2021

Företag inom detaljhandeln står inför många utmaningar varje dag. En av dem är effektiv hantering av olika typer av avfall: kartong, mjuk plast eller papper. Allt tar mycket plats och transporten kräver stora kostnader. Finns det här problemet i din butik? Ta reda på hur du löser det!

Små balpressar är perfekta för detaljhandeln

Förpackningsavfall i affärer: hur ska man hantera det?

Avfall i mindre affärer utgör ofta ett lika stort problem som i stora affärer. Mycket begränsade förvararingsutrymmen har länge varit ett problem när det gäller effektiv minskning av avfall främst på grund av dess volym.

Mindre affärer kan dra nytta av balpressar med en kompakt design som, precis som de större, används för att komprimera avfall effektivt till praktiska balar. Genom att optimera det utrymme som tas upp av avfallet kan man få större förvaringsyta.

Balpressen håller din arbetsplats ren, oavsett hur mycket avfall du producerar varje dag. Det är värt att nämna att denna typ av utrustning fungerar lika bra i medelstora och stora affärer.

Komprimerande balpressar i förvaringsutrymmet: vad ska man välja?

Utbudet av komprimerande balpressar som enkelt kan installeras även på en begränsad yta är ganska omfattande. Vilken ska man välja? Om du är osäker är det bäst att kontakta säljare som erbjuder denna typ av utrustning - de är experter du kan lita på.

Det är dock värt att ha en inblick i vad marknaden erbjuder. B3 (inkl. en balvagn) och B4 rekommenderas som små och fullt fungerande balpressar. Dessa balpressar är avsedda för mindre affärer. 

B3 & B4 balpressar

  • stopExtremt enkel och säker användning
  • stopBredd användningsområde
  • stopmMinimalt utrymme

För medelstora affärer rekommenderas  B5 balpressen med bred fyllningsöppning, utformad för effektiv komprimering av stora och skrymmande material.

B5 W Bred balpress

  • stop50% större fyllningsöppning jämfört med B3-modellen
  • stopKammaren är mer än dubbelt så stor
  • stopBalen är mer än 2,5 gånger större jämfört med B3

B5 bred balpress kan utrustas med vertikala dörrar (VD) som öppnas vertikalt uppåt för att spara utrymme runt balpressen. Vill du veta mer om de olika typer av balpressar?

Rekommenderade balpressar för affärskedjor

Det här är naturligtvis bara de utvalda modellerna från ett brett sortiment av balpressar.

B3 balpress

Den lilla ytan (0,67 m2) och balpressens totala höjd (1885 mm) möjliggör installation även på mycket begränsade ytor. En praktisk vagn, som ingår, underlättar transporten av balar.

Teknisk specifikation

B3 balpress

B4 balpress

Balpressen med hög presskraft komprimerar effektivt förpackningsavfall. Den kompakta balpressen med en bredd på 940 mm och höjden <2 meter tar väldigt lite utrymme.

Teknisk specifikation

B4 balpress

B5 W Balpress, bredd

Den breda öppningen (1 meter) gör det enkelt att komprimera stora, skrymmande lådor. Även mycket stora lådor kan lastas direkt i balpressen utan att behöva skära dem i bitar.

Teknisk specifikation

B5 W Balpress, bredd

Styrning av balpressen är mycket enkel

Förutom leverans av balpressen garanterar vi personalutbildning.

B3 - Lasta balpressen med avfall, t.ex. wellpapp och plast

Lasta balpressen med avfall, t.ex. wellpapp och plast

B3 - Ta ut balen ur balpressen

Ta ut balen ur balpressen

B3 - Transportera balen med en praktisk vagn

Transportera balen med en praktisk vagn

Slösa inte tid på att hantera avfall i affären

Effektiv, enkel och snabb komprimering av avfall i balpressar hjälper inte bara till att spara förvaringsutrymme, utan minskar även tiden som ägnas åt att klippa eller fälla skrymmande kartonger. På detta sätt får personalen mer tid för att ta hand om kunden, lagret eller utföra andra uppgifter relaterade till deras arbete.

Små balpressar är perfekta för detaljhandeln. De är extremt enkla, säkra, erbjuder en intuitiv drift och har låga driftskostnader.

Komprimering av avfall till små och lätta balar underlättar dessutom lagringen och transporten, vilket är extremt viktigt i detaljhandeln. Du behöver inte ens en vagn för att flytta de praktiska balarna från en plats till en annan!

Balpressar är maskiner som länge har använts av de mest kända affärerna, super- och stormarknaderna, för vilken effektiv komprimering av avfall till praktiska balar är extremt viktigt. Tack vare balpressar minskar affärerna avsevärt volymen på alla kartonger eller folier som lagras i förvaringsutrymmet.

Få ut ännu mer!

Balpressar som används i affärer kan utrustas med BRA-IN Bramidan Intelligent Monitoring Solution. Tack vare modemet och SIM-kortet som är installerat i maskinen kan du få tillgång till information om maskinens aktuella fyllningsnivå, antalet tillverkade balar eller till och med nödvändig serviceinformation. Allt detta gör att du kan planera transporter effektivt när mängden avfall når en viss nivå.

Tack vare BRA-IN kan personen som ansvarar för avfallshantering i realtid observera driften av alla maskiner som finns i flera affärer. 

Varje stillestånd i balpressen orsakar en snabb ökning av avfallsmängden, som kan snabbt fylla förvaringsutrymmet. Hur undviker man detta? Dra nytta av den rikstäckande tjänsten som hjälper dig och reparerar enhets- eller funktionsfel.

​Få en ny inkomstkälla med genomtänkt avfallshantering

Minskningen av avfallsmängden tack vare balpressar sparar mycket utrymme i medelstora och stora affärer.

För det första, möjliggör det att avsevärt minska kostnaderna och öka effektiviteten för avfallshantering. Tack vare detta kan man få högre avfallskvalitet för återvinning och öka intäkterna från återförsäljning av råvaror.

För det andra komprimerar affärerna avfallet som de producerar, vilket minskar volymen och möjliggör lägre antalet transporter, vilket i sin tur minskar kostnaderna för avfallshantering.

För det tredje, effektiv sortering och komprimering av wellpapp, folie eller papper, gör att personalen får mer tid för riktiga, lönsamma aktiviteter.

En investering i en maskin av denna typ, gör det möjligt att få en renare och mer ordnad arbetsplats, minska kostnaderna avsevärt för avfallshantering i företaget och samtidigt öka intäkterna från återförsäljning av högkvalitativa sekundära råvaror.

Letar du efter en balpress för en mycket begränsad yta?

Utforska Bramidans breda sortiment av komprimerande balpressar avsedda för olika storlekar av affärer som är verksamma inom detaljhandeln. Vi erbjuder möjligheten att tillhandahålla våra maskiner för gratis provperiod samt finansiera dem genom uthyrning. Vill du veta mer? Kontakta oss.

VIDEO: Se hur våra balpressar B3 och B4 fungerar 


Frågor? Kom i kontakt idag

Marcel Elzerqvist

Country Manager

phone0721 685 940

mailmel@bramidanpresto.se

Marcel Elzerqvist

Fyll i formuläret och vi kommer att kontakta dig.

keyboard_arrow_up