NYHETER FRÅN BRAMIDAN PRESTO


Horisontell och vertikal balpress - vilken ska man välja? Upptäck fördelarna med båda lösningarna

25 januari, 2022

Många företag kämpar med problemet med avfallshantering. De största utmaningarna är inte bara kostnaderna för bortskaffande, utan också behovet av att anvisa en plats för lagring och efterföljande transport. Lösningar som möter företagens behov är balpressar: horisontella och vertikala. Ta reda på vad skillnaden är mellan dessa två typer av pressar.

Horisontell och vertikal balpress

Modern avfallskomprimering

Produktionsanläggningar, hotell, restauranger, företag som arbetar med distribution och lagring av varor och många andra genererar stora mängder avfall. Det perfekta sättet att minska dem är komprimering med hjälp av moderna balpressar.

Deras användning sparar pengar. Tack vare dessa anordningar kan transporten optimeras - balarna har regelbundna former, vilket möjliggör maximal användning av lastbilens lastutrymme. Dessutom minskar deras kompakta form mängden utrymme som behövs för att lagra avfall i företaget. Dessutom förbättrar ett antal tekniska lösningar som används i komprimatorer driften av pressarna.

På grund av sin design kan balpressarna som erbjuds delas in i:

 • stopHorisontella balpressar
 • stopVertikala balpressar

Horisontella balpressar

De används främst i större bearbetnings- och industrianläggningar samt stora logistik- och lagercentra. Avfallspressen kan användas både för att komprimera papper eller kartong och folie. Pressarna har en låg, längsgående konstruktion och ett brett inlopp, vilket underlättar lastningen i containern.

De viktigaste egenskaperna hos horisontella pressar som finns tillgängliga i vårt erbjudande inkluderar:

 • stopmöjligheten att enkelt justera driftsparametrar för att uppnå högsta driftseffektivitet
 • stopkontinuerlig påladdning
 • stoppresskraft från 20 till 70 ton
 • stopmöjlighet att komprimera stora mängder avfall
 • stopvikt av kartongbal från 300 kg till 600 kg och plastfolieball från 420 kg till 450 kg
 • stopmånga inlastningsalternativ (bandtransportör, pneumatisk transportör, väggladdning, från en ramp, från en tippvagn)
 • stopautomatisk bindning av balen
 • stopmöjlighet att välja färg på höljet (extra alternativ att väljas vid beställning)

Vertikala balpressar

Med deras användning kan du komprimera praktiskt taget alla typer av avfall. Om du väljer galvaniserade balpressar kan du till och med använda dem för våta fraktioner. De är gjorda av slitstarka, korrosionsbeständiga material, så de kan arbeta under tuffa väderförhållanden.

De viktigaste egenskaperna hos Bramidan vertikalpressar inkluderar:

 • stopenkel hantering och lastning
 • stophög effektivitet - beroende på enhetens version kan tryckkraften vara från 3 till 50 ton
 • stopolika modeller vad gäller deras syfte (för pressning av kartong, folie, papper, PET-flaskor, aluminium- och stålburkar, hårdplast och textilier)
 • stoptillgänglighet av kompakta versioner av enheter idealiska för platser med begränsat utrymme, t.ex. för placering under ett lagerställ
 • stopbalvikt - i de minsta modellerna 30-60 kg vid pressning av kartong och 40-70 kg för plastfolie, medan i de största maskinerna från 350 kg till 600 kg respektive från 400 kg till 600 kg
 • stopmöjlighet att välja färg (ytterligare alternativ)
 • stopmöjlighet att välja dörrtyp: SD, VD, FD eller AD

Bramidans sortiment innehåller pressar med olika parametrar som kan drivas med en- och trefasström. Beroende på behov erbjuder vi versioner med kors eller vertikalt arrangemang av ställdon.

Balpress X25 AD (X-serien - korsarrangemang av cylindrar)

Balpress X25 AD (X-serien - korsarrangemang av cylindrar)

Balpress B30 (B-serien – vertikal arrangemang av cylindrar)

Balpress  B30 (B-serien – vertikal arrangemang av cylindrar)

 

Vilken balpress ska man välja? 

Både horisontella och vertikala balpressar uppfyller stränga kvalitetsstandarder och är säkra att använda. Du kan köpa många tillbehör till dem och till och med installera BRA-IN-övervakningssystemet. Eftersom det finns många typer av pressar till salu kommer du säkert att hitta just den som passar dina behov bäst. 

Det viktigaste är att svara på några frågor innan du köper en balpress: 

 • stopVilken typ av avfall produceras i företaget och hur mycket?
 • stopVar kommer pressen att placeras?
 • stopVad är din budget? 

Kolla hur våra vertikalpressar fungerar

Kolla hur våra CC och HPK horisontella balpressar fungerar

Välj en balpress anpassad efter dina behov 

Det är svårt att tydligt svara på frågan vilken balpress är bättre: vertikal eller horisontell. Kontakta därför vår personal som hjälper dig att välja rätt enhet. 

Satsa på en beprövad distributör av balpressar! 

Att välja rätt typ av balpress beror på företagets storlek och typ och mängd avfall. Vi erbjuder olika modeller av horisontella och vertikala pressar. 

Du vet inte vilken modell som fungerar för ditt företag? - du kan testa det innan du köper. Du kan välja mellan olika sätt att finansiera utrustningen - du kan köpa eller hyra en balpress.

Vid beställning kommer du dessutom att kunna välja bl.a dörrtypen (gäller vertikala balpressar) och, valfri färg på höljet. Alla maskiner kännetecknas av tillförlitlighet, hög arbetseffektivitet samt enkel och säker drift. Kontakta oss för att få mer information!


Frågor? Kom i kontakt idag

Pär Svahn

Key Account Manager

phone0721 685 942

mailpsv@bramidanpresto.se

Pär Svahn

Fyll i formuläret och vi kommer att kontakta dig.

keyboard_arrow_up