NYHETER FRÅN BRAMIDAN PRESTO


Balpressar och pressar för plast: vad bör man veta?

19 APRIL 2022

Lager, butiker, produktionsanläggningar – vad har de gemensamt? De genererar enorma mängder plastavfall. Förvaring och bortskaffande av dessa kan vara en betydande olägenhet och en stor kostnad för företaget. Förbättra din verksamhet och optimera kostnaderna genom att använda plastpressar.

Balpress PC24 HD

Optimera kostnaderna för att behandla plastavfall

Enligt rapporten som utarbetades av Eurostat 2014 uppgick den årliga mängden plastavfall som genererades av hushåll och ekonomiska aktiviteter i EU-länderna till så mycket som 2 503 miljoner ton. Byggsektorn har den största andelen, följt av gruvdrift och stenbrott, och den tredje - produktion. Hur ser denna statistik ut i specifika företag? Enligt rapporten "New Plastics Economy Global Commitment" av Ellen MacArthur Foundation producerar Coca-Cola årligen cirka 3 miljoner ton plastförpackningsavfall och Nestlé - över 1,5 miljoner ton.

Men oavsett bransch och sektor producerar företag enorma mängder plastavfall och hanteringenen är en stor utmaning. Icke optimerad hantering av plastavfall har en negativ inverkan inte bara på den naturliga miljön, utan påverkar också direkt företagens effektivitet.

Tillverkar ert företag stora mängder avfall från folie, plastförpackningar eller PET-flaskor? Staplas de i ditt lager, hall eller bakrum, vilket gör det svårt för anställda att komma förbi? Tar plastavfallet alldeles för mycket plats i onödan? Innebär transporten och bortskaffandet av dessa höga kostnader för ditt företag? Allt detta kan du undvika med en plastpress.

Plastpress = volymminskning av avfall med upp till 90 %

En korrekt anpassad press för folie och annan plast kan minska mängden avfall med upp till 90%. Genom att utrusta ditt företag i en sådan anordning kommer du att spara lageryta, optimera arbetstiden för dina anställda och minska kostnaderna för avfallshantering.

Det är också värt att uppmärksamma den totala ägandekostnaden (TCO). Tack vare det är driften av dessa enheter så låg som möjligt och därmed lönsam. Dessutom kan varje balpress utrustas med BRA-IN, arbetsövervakningsmodul, som underlättar budgeteringen av dess driftskostnader.

Balpress PC24 HD

Balpress PC24 HD

Ladda balpressen med avfall såsom plastflaskor

Balpress X25 AD (X-serie)

Balpress X25 AD (X-serie)

Placera avfallet i presskammaren

Balpress B30 (B-serie)

Balpress B30 (B-serie)

Transportera balen och förvara den tills den hämtas upp 

Vilket plastavfall kan man komprimera i balpressen? 

Balpressar gör att du kan komprimera många olika typer av plastavfall - inte bara mjuk plast (LDPE), utan även hårdplast (HDPE), PET-flaskor, Big-Bags och till och med plastfat. 

Mjuk plast - avfall

Mjuk plast - avfall

Mjuk plast - bal

Mjuk plast - bal

PET-flaskor - avfall

PET-flaskor - avfall

PET-flaskor - bal

PET-flaskor - bal

Behållare - avfall

Behållare - avfall

Behållare - bal

Behållare - bal

Plastfat - avfall

Plastfat - avfall

Plastfat - bal

Plastfat - bal

PVC - avfall

PVC - avfall

PVC - bal

PVC - bal

Big-Bags - avfall

Big-Bags - avfall

Big-Bags - bal

Big-Bags - bal


1. Balpress - mjukplast (LDPE)

Folie är en av de vanligaste plasterna. Detta avfall finns i nästan hela industri-, handels- och tjänstesektorn. Det används ofta för att säkra varor på pallar. Det är en värdefull och dyr sekundär råvara. Dess inköpspris beror främst på avfallets renhet och sorteringskvaliteten. 

Om folien är ett avfall som genereras av ditt företag är en folie-balpress den bästa lösningen, som även lämpar sig för att packa kartong eller papper – eftersom våra enheter är universella.

Beroende på mängden genererat avfall och individuella behov, såsom vikten av en bal, kan du välja en enhet som säkerställer ett högt komprimerinsförhållande. Valet av sådana enheter är ganska stort ...

2. Press för PET-flaskor och plastbehållare

Plastavfall i form av PET-flaskor och plastbehållare är ett av de allvarligare problemen som inte bara livsmedelsindustrin står inför. Dedikerade balpressar kommer att vara en bra lösning.

Plastbehållare bör på grund av sina dimensioner pressas i balpressar med tillräckligt stor påfyllningsöppning och hög presskraft.

Det är värt att uppmärksamma PC24 HD-modellen och balpressar i X-serien.

Innan du komprimerar plastbehållare bör locken skruvas av eller punkteras. Annars kommer luften inuti att försvåra komprimeringen. För att öka stabiliteten på balen är det en bra idé att placera en pappdistans på botten och toppen av balen.

3. Balpress för hårdplast (HDPE)

PVC är en typ av plast som finns i datorer, tv-apparater och olika tillbehör. För att komprimera den här typen av material behöver du en balpress med hög presskraft och en mycket hållbar struktur. För denna typ av avfall rekommenderar vi våra största balpressar i X-serien (med ett tvärsystem av ställdon). Se maskiner som klarar hårdplast.

4. Automatiska pressar för stora mängder avfall

Med stora mängder plastavfall är horisontella pressar och skruvpressar en utmärkt lösning. De säkerställer hög effektivitet och kontinuerlig drift. Ett mycket brett inlopp och automatiserat arbete gör avfallshanteringen i företaget välorganiserad.

Alla enheter uppfyller stränga säkerhetsstandarder och deras drift är säker för operatören.


Se hur komprimeringsmaskiner för plast fungerar 

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Att välja rätt enhet för komprimering av plastavfall är en riktig utmaning. Är det svårt att bestämma vilken balpress eller press som är den bästa lösningen för ditt företag? Kontakta våra rådgivare genom att fylla i kontaktformuläret.


Frågor? Kom i kontakt idag

Leif Østergaard Bork.

Interim Country Manager

phone+45 3066 5504

mailleb@bramidan.dk

Leif Østergaard Bork.

Fyll i formuläret och vi kommer att kontakta dig.

keyboard_arrow_up