Industri och produktion - Maserati

Maserati sätter press på avfall från bilkomponenter

Med fyra Bramidan balpressar på plats har den italienska biltillverkaren städat upp sitt fabriksgolv och förbättrat hantering av avfallet.

Utmaningen

  • stop Stora mängder blandat avfall
  • stop Produktionslinjerna måste hållas rena konstant
  • stop Flera dagliga tömnings intervaller

Maskiner valda

Balpress modell B5 Wide / B20 VD / B30 Wide

Balens vikt:

B5 Wide = 80-110 kg - kartong

B20 VD = 200-250 kg - kartong

B30 Wide = 375-500 kg - kartong

Fördelar

  • done Snyggare och säkrare arbetsutrymme
  • done Bättre intern logistik
  • done Förbättra arbetsflödet för arbetarna

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Arbetsflödesförbättringar

Italienska Maserati är legendarisk för sin avancerade teknik och produktion av exklusiva, handgjorda bilar - och verksamheten blomstrar i Modena fabriken där många bilar produceras. Det betyder att en betydande mängd kartong och bubbelplast från bilkomponenter behöver avlägsnas från områdena runt produktionslinjerna.

Efter installationen av fyra Bramidan balpressar som möjliggör avfallskomprimering vid källan, har Maserati kunnat städa upp fabriksgolvet, optimera arbetsflödet och minska antalet avfalls hantering tillfällen avsevärt.

Enorm avfall utmaning

Med den rekommenderade balpresslösningen kan Maserati förbättra sin avfallshanteringsprocess. "Ett förfarande med betydande förbättring", säger Maddelena Spagna, miljöspecialist. "Speciellt eftersom insamlingen av avfallet sker genom en underleverantör som är tredjepartsföretag." Dessutom verkar golvytan mer organiserad och renare.

Man handles plastic waste newt to yellow Bramidan baler

Komprimering - en ögonöppnare

Bramidans italienska distributör presenterade balpressar som ett lönsamt alternativ. Viktiga installationsområden identifierades inuti fabriken för att optimera den interna logistiken och arbetsflöde.

Maddelena Spagna är glad. "Med stöd av Bramidan har den första tanken att förbättra avfallshanteringen och inse WCM's koncept för ordning och renlighet blivit verklighet. Vi var nöjda när vi såg resultatet från det första försöket. Bramidan har gett oss en lösning som är snabb, säker och effektiv och ger ett renare produktionsområde. "

För Maserati är snabbhet och enkelhet viktiga fördelar. Balpressarna är lätta att använda och tar inte upp någon av fabriksarbetarnas tid.

Avfallshämtningarna minskade från 6 till 1

Idag är kartong och bubbelplast balad och lagd i en container utanför fabriken. De dagliga avfallshämtningarna har reducerats och genererar besparingar på transportkostnader. När komprimerat är plast- och kartongavfallet också högre i värde.

Vi har genererat många fördelar: monteringslinjerna är tydligare och renare, och vårt arbetsflöde är effektivare tack vare snabbare och enklare hantering.
Vi har också sparat kostnader på utrustning, eftersom vår återvinnare nu bara behöver en behållare som rymmer 40% mer avfall.

— Maddalena Spagna, miljöspecialist, Maserati

Fakta om:

Maserati

Maserati ägs av Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Modena-fabriken producerar kända modeller som Maserati GranTurismo och GranCabrio, samt Alfa Romeo 4C.

Fakta om:

Maserati

Maserati ägs av Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Modena-fabriken producerar kända modeller som Maserati GranTurismo och GranCabrio, samt Alfa Romeo 4C.

Om du har några frågor, vänligen kontakta oss

phone  031 162 122
mail  info@bramidanpresto.se


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hela vårt sortiment här

Fyll i formuläret och vi hjälper dig.

keyboard_arrow_up