Dagligvaruhandel - medelstora butiker - Groenrijk Garden Centre

"Herman Herman" håller Groenrijk Garden Center snyggt och städat

Kartong, plast och plantbrickor spreds överallt - detta var ett återkommande problem hos Groenrijk Garden Center, där den starka vinden i Noord Holland regelbundet piskar över landskapet. Men sedan företaget har börjat använda en B20, är de yttre områdena alltid snygga och städa.

Utmaningen

  • stop Utomhuslösning problematisk
  • stop Enorm mängd förpackningar
  • stop Många användare

Maskiner vald

Vertikal balsammodell B20

Bålviktskartong: 200-250 kg

Bale vikt plast: 250-300 kg

Fördelar

  • done Betydande besparingar på containerhyran
  • done Snabba återbetalning av investeringen
  • done Rena och snygga ytor på anläggningen

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Balpressen håller Groenrijk Garden Center snyggt och städat

På Groenrijk Garden Center i Zuidoostbeemster stannar verksamheten aldrig. Trädgårdscentret täcker ett område på en och en halv hektar, uppdelad mellan växthus och öppet utrymme.

"Vi säljer alla sorters artiklar utomhus och inomhus användning," förklarar Gert Jan Waterhout, trädgårdsmästare, ägare och chef. Centret lockar omkring ca hundra tusen kunder om året, som kommer att köpa inomhus och utomhus växter och blommor, husdjurs tillbehör, sten, grus, julklappar samt möbler.

Detta betyder en motsvarande hög volym förpackningsmaterial. Herr waterhout säger "Varor från Kina, i synnerhet, har ofta tre lager förpackningar som täcker dem. Varje vecka har vi mellan fem och tio kubikmeter kartong och två kubikmeter plast. Vi brukade kasta i två behållare. det som inte fick plats staplades bredvid behållarna - men självklart med lite vind blåses det bort. Jag ville bli av med detta skräp!"

Inget löst avfall bärs ut längre

Mr Waterhout hade redan hört lite om balpressar. Han gjorde lite forskning på Internet, bad om några referenser, och slutligen valdes en Bramidan B20, en riktigt kraftfull maskin. Efter ungefär sex veckor var han och städpersonalen, liksom de övriga anställda, mycket nöjda.

B20 står på lageret och all papp läggs omedelbart in i den. Plast samlas först i stora påsar och komprimeras senare till balar. Inget löst avfall som man behöver gå ut med längre. För kunder som beställer trädgårdsmöbler är det en välsignelse att Greenrijk Garden Center tar hand om de enorma mängderna förpackningar material - det försvinner också in i B20.

En balpress med ett smeknamn

Mr Waterhout tar ballarna med balad wellpapp och plast på lastbilen till återvinningsbolaget, som ligger i närheten. Han är inte säker på hur mycket han kommer att få betald för dessa - men åtminstone den årliga hyran på ca 12.000 SEK kommer att sparaspå containeruthyran. Maskinen har betalat sig inom fem år. Som Mr Waterhout säger: "Det verkar som om det inte kunde vara enklare!" Som en kuriosa har balpressen på Groenrijk Garden Center fått ett namn. Maskinen har blivit döpt Herman Herman, efter städaren som sköter maskinen och säger varje ord två gånger. Mr Waterhout säger: "Herman tycker att det är en bra maskin och är enormt stolt över att den har blivit uppkallad efter honom. Han har inga problem alls med att sköte den. Det kan helt enkelt inte gå fel. Och viktigast, det har en fin gul färg! "

Varje vecka har vi mellan fem och tio kubikmeter kartong och två kubikmeter plast.

— Gert Jan Waterhout, Ägare och chef, Garden Center Groenrijk

Fakta om:

Groenrijk Garden Centre

Trädgårdscentret, som ingår i en franchisekjeda, ligger i utkanten av Zuidoostbeemster i Holland. Företaget grundades 1963 och säljer alla möjliga sorters föremål för ute och inne miljön i hemmet. Avdelningarna är inredda i hemmet (interiör), hemmet (exteriör), atmosfär, husdjur och trädgårdsmöbler. Företaget har 14 anställda.

Fakta om:

Groenrijk Garden Centre

Trädgårdscentret, som ingår i en franchisekjeda, ligger i utkanten av Zuidoostbeemster i Holland. Företaget grundades 1963 och säljer alla möjliga sorters föremål för ute och inne miljön i hemmet. Avdelningarna är inredda i hemmet (interiör), hemmet (exteriör), atmosfär, husdjur och trädgårdsmöbler. Företaget har 14 anställda.

Om du har några frågor, vänligen kontakta oss

phone  031 162 122
mail  info@bramidanpresto.se


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hela vårt sortiment här

Fyll i formuläret och vi hjälper dig.

keyboard_arrow_up