Restaurang - Falster Golf Club

Avfallsproblem på Falster Golf Club löstes i ett slag

När brandkåren krävde borttagning av allt pappavfall kring klubbhuset, installerades en balpress och både ägare och anställda upplevde en säkrare och enklare avfallshantering.

Utmaningen

  • stop Inget utrymme för en stor behållare
  • stop Brandrisk för lös papp
  • stop Dyra att förbränna blandat avfall

Vald maskin

Balpress av modell B4

Fyllningsöppning: 770 x 460 mm

Bal vikt: 40-60 kg - kartong

Fördelar

  • done Ren miljö
  • done Balen kan säljas med vinst
  • done Säkrare arbetsmiljö

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Avfallsproblemet löstes i ett slag

Falster Golf Club ligger idylliskt på Falster inte långt från Skjørringe herrgård i ett gammalt bondgård. I denna vackra omgivningar, på en av många öar i Danmark. I dessa vackra omgivningar ställer du inte en stor container till avfallet, och därför var de tomma förpackningen från restaurangen och proshop dolda i ett stort rum i en av klubbhusets vingar. Här förvarades tomma förpackningar, tills en av anställda nån gång om året tillbringade en hel dag att rensa upp och köra allt avfall till anläggningens förbränings anläggning.

Brandrisk vid lagring av lös avfall

Trots alla dessa problem har avfallshanteringen hittills varit okej. Men när brandkår gjorde en inspektion blev de verkligen chockade, och upplös om brandrisken med att lagra så många kubikmeter kartonger. Han krävde att kartongen skulle flyttas minst 7 meter från byggnaderna och förvaras i en behållare tills den kunde samlas för bortskaffande.

Jens Frederiksen, en av de tre snickare på fastigheten och också ansvarig för inköp, hade tidigare arbetat med att bygga upp stormarknader och visste hur effektivt en balpress skulle kunna komprimera förpackningarna.

"Jag sa genast till mig själv - vi måste skaffa ensådan maskin till golfklubben. Med en gammal klassisk bondgård skulle vi aldrig ställa ut en container, därför tyckte jag att en balpress skulle vara den allra bästa lösningen för oss, säger Jens Frederiksen.

Falster Golf Club bestämde sig för att investera i en B4, som är en av de mindre Bramidan-modellerna, men har fortfarande en stor ifyllnadsöppning för destörre kartongerna. Brandkårsansvarig accepterade att balpressen placerades i en korridor, där den gör ca. en bal varje vecka.

Green fields and half-timbered house of Falster Golf Club

Enkel hantering även för ovana användare

Enligt Jens Frederiksen är kockar och annan personal från restaurang Køllegaarden inte specialister på att hantera den typ av maskiner, det är dock ganska enkelt. Men alla anställda i restaurangen och proshop är nöjda med dagens avfallshanteringslösning, som också kan vara idealisk för andra golfklubbar med mer än 200 medlemmar. Falster Golf Club ägs av Skjørringe Manor och har över 750 medlemmar.

Medarbetarna i restaurangen är nöjda med avfallhanterings slösningen, vilken gör det lättare att bli av med de tomma förpackningarna. Samtidigt bidrar balpressen till att hålla omgivningen snygg och städad och sparar mycket utrymme.

Efter att Bramidan levererat B4 balpressen till Falster Golf Club kan utsorterad och komprimerad plast eller kartong säljas för återvinning, istället för att ha blandat avfall i behållare som är dyrt att transportera och förbränna. För att sammanfatta det hela - du undviker mycket manuellt arbeteoch slipper en rörig miljöt.

Balpressen hjälper till att hålla omgivningen snygg och städad och sparar mycket utrymme.

— Jens Frederiksen, snickare och inköpare, Falster Golf Club

Fakta om:

Falster Golf Club

Falster Golf Club är en golfklubb i centrala Falster ön, Danmark. Klubbeb är mer än 40 år gammal och idylliskt omgiven av omfattande skog och har många bäckar och sjöar i närheten. Webbplatsen Top 100 Golfbanor rankar banan som den 26:e bästa i Danmark. Förutom golf har golfklubben även en restaurang och evenemangsfaciliteter samt Bed & Breakfast och catering.

Fakta om:

Falster Golf Club

Falster Golf Club är en golfklubb i centrala Falster ön, Danmark. Klubbeb är mer än 40 år gammal och idylliskt omgiven av omfattande skog och har många bäckar och sjöar i närheten. Webbplatsen Top 100 Golfbanor rankar banan som den 26:e bästa i Danmark. Förutom golf har golfklubben även en restaurang och evenemangsfaciliteter samt Bed & Breakfast och catering.

Om du har några frågor, vänligen kontakta oss

phone  031 162 122
mail  info@bramidanpresto.se


Leder du efter en alternativ affaldsløsning?
Se hela vårt sortiment här

Fyll i formuläret och vi hjälper dig.

keyboard_arrow_up