FAQ's - installation och drift

Vi får dessa frågor om installation och drift av våra maskiner:

Dina interna arbetsprocesser, avfallshanteringsflödet i ditt företag, och tillgängliga data om nuvarande avfallshantering hjälper till att välja den bästa platsen att installera maskinen. Det viktiga är att du placerar balpressen så att du kan sortera och pressa avfallet vid avfallskällan.

Våra säljkonsulter kan hjälpa dig att hitta bästa plats för balpressen.

Balpressen ska helst placeras inomhus. I vissa fall kan den också placeras utomhus, under tak, i områden där vädret i regel inte är för kallt och regnigt.

Observera att maskinens prestanda kan påverkas vid långvarig kyla. Om du vill placera balpressen på en plats som är mycket kall, t.ex. i ett frysrum, kan potentiella problem med maskinens prestanda åtgärdas med särskild hydraulolja.

Rådgör med vårt säljteam om du vill ställa maskinen utomhus eller i kalla omgivningar.

Alla våra maskiner behandlas med rostskydd i hög kvalitet som förstärker och skyddar ytorna och förhindrar flagning och rost.

Nej, våra maskiner är mycket enkla och lätta att manövrera.

Du trycker bara på en enda knapp så startar den automatiska presscykeln och du kan gå därifrån. Använd den gängade axeln för att öppna den nedre luckan när balen är klar. Med vårt unika förspännings- och bindningssystem är det också mycket enkelt att binda upp balen.

Balpressarna från Bramidan är mycket säkra att använda. Säkerheten kring våra lösningar uppfyller högsta standard. Våra maskiner uppfyller Europas högsta säkerhetsstandard, SS-EN16500.

Alla rörliga delar sitter inuti maskinen så att användaren skyddas. Operatören använder ett tvåhandsmanövrerat system för att mata ut balen, och kan stå säkert bredvid maskinen.

Alla våra maskiner kan användas av alla – även personer under 18 år. För maskiner som är större än vår B3-modell måste du dock vara 18 år eller äldre. Tack vare de inbyggda säkerhetsmekanismerna krävs endast en kort instruktion innan alla anställda kan använda maskinen säkert.

En indikator för fylld kammare blinkar när balpressen är full. Det är en liten orange lampa som sitter precis under startknappen. Pressplattan kommer att hållas ned mot balen och stoppa inmatning av mer avfall i balpressen när den är full.
 
Du kan också lägga till övervakningssystemet BRA-IN i maskinen så du meddelas automatiskt när balpressen är full. Du får ett e-postmeddelande eller textmeddelande när en bal är redo att bindas och matas ut. Med BRA-IN kan operatören informeras när ett visst antal balar är redo för upphämtning.

Läs mer om fördelarna med Bramidans intelligenta övervakningssystem som vi kallar BRA-IN.

Ja. Alla våra vertikala balpressar kräver manuell bindning. Balen binds mycket enkelt med vårt unika bindningssystem och det tar bara några minuter.

Att binda en pappbal eller plastbal är mycket enkelt med vårt särskilda förspänningssystem. Med det här systemet behöver du inte gå bakom maskinen och du behöver inte anstränga dig för att få bandet runt den färdiga balen.

1. När balpressen är tom drar du helt enkelt bandet längs spåret och binder dem vid kammarens front med en ögla.
2. Gör en pappbal eller plastbal
3. Dra banden bakifrån och mot framsidan. De ska vara tillräckligt långa för att göra knutar med de öglor du gjorde tidigare.
4. En kniv är monterad på maskinen så att du lätt kan kapa banden
5. Mata ut balen och preparera för nästa.

Ja, det går att använda både band och stålvajer för att binda balarna. I våra små maskiner kan du bara använda band.

Vi levererar vajer och band. Vi erbjuder snabb leverans till den plats du beställer. Ring vår säljavdelning.

Alla våra vertikala balpressar kräver manuell hantering. Automatisk balbindning finns bara för våra horisontella balpressar

Antalet balar per timme beror på balpressen. De små maskinerna producerar 3-4 balar men de större producerar mindre än 2 balar per timme.

Våra maskiners presscykler är mycket snabba – från 18 sekunder till 51 sekunder för de största maskinerna.

Våra balpressar är extremt tystgående. De har avancerade toppmoderna motorer som gör dem till de mest tystgående balpressarna på marknaden. I allmänhet avger våra balpressar ungefär samma ljudnivå som en skrivare eller som normal samtalston. Detta betyder att de lätt kan placeras nära arbetsutrymmen utan att detta påverkar arbetsmiljön negativt.

Alla våra små balpressar har enfasmatning för smidig installation.

Vår lilla modell X10 har 3-fasmatning som standard men finns också i enfasutförande.

Ja, det går bra.

Kontakta vårt säljteam för mer information om strömförsörjningsalternativ.

Vi kan modifiera strömförsörjningen efter de flesta krav. I vissa fall kan vi också bygga om 3-fasmaskiner till enfas.

Låt vårt säljteam ta fram en lösning som uppfyller dina krav.

Om bandrullarna sitter på maskinens baksida kan vi lätt montera en ny bandrullhållare överst. Det går då att placera balpressen mot väggen.

Vi erbjuder ett digitalt autolås för våra maskiner. Med ett sådant lås kan bara du eller personer med tillstånd använda balpressen.

Nej, våra balpressar är kvalitetsmaskiner, byggda för minimalt underhåll och låga kostnader.

För att bevara värdet på din utrustning och undvika problem på längre sikt rekommenderar vi ett serviceavtal. Vi erbjuder diverse serviceupplägg – från en obligatorisk säkerhetskontroll en gång per år till ett fullserviceavtal där allt ingår.

Läs mer om våra olika serviceavtal.

När vi gör oljebyte på din maskin rengör vi i princip oljan mycket noggrant och eliminerar mikropartiklar, varefter oljan kan användas på nytt. På det här sättet uppstår praktiskt taget ingen spillolja eftersom oljan återanvänds.

Det kan vara möjligt, beroende på mått och hissens maxlast.

Om du planerar transport i en hiss måste du se till att det finns extra utrymme runt maskinen så att även förpackning och inslagningsmaterial får plats. Balpressen levereras inte på pall eftersom maskinen har smarta lyftspår inbyggda. Vi kontrollerar gärna detta åt dig så att du kan få jobbet gjort utan problem. När vi transporterar våra balpressar i B-serien kan de utvändiga cylindrarna sänkas ned så att maskinen blir så låg som möjligt. Detta kräver dock extra servicetimmar.

keyboard_arrow_up