FAQ's - i allmänhet

Från våra kunder hör vi några frågor i allmänhet som dessa:

Om du pressar återvinningsbart avfall i en balpress – till exempel papp och mjukplast – sänker du de totala avfallshanteringskostnaderna.

När du minskar avfallsvolymen krävs färre uppsamlingar och containerhyrorna sjunker. Du sparar utrymme i lagret eller lagerutrymmet, du förbättrar den interna logistiken och gör arbetsflödena mer effektiva.

Utnyttja alla dessa fördelar – kontakta oss idag så vi kan berätta hur vi kan hjälpa dig att hitta en balpresslösning som passar dig.

Vilken typ av utrustning du behöver beror på olika faktorer: Mängden avfall per dag, samt typ och mått, har betydelse. Du behöver också överväga hur mycket utrymme som finns tillgängligt för en avfallshanteringslösning.

Den här informationen, i kombination med företagets struktur och interna arbetsprocesser, utgör grunden för de skräddarsydda avfallslösningar som vi kan ta fram för dig och ditt företag.
 
Våra säljkonsulter kan hjälpa dig ta rätt beslut.

Vi har funnits på marknaden i över 40 år och vi har levererat över 50 000 maskiner över hela världen.

Vi är en av de största leverantörer av vertikala balpressar och komprimeringsutrustning i branschen. Vi har egna dotterbolag och över 40 distributörer över hela världen.

Vårt företag är baserat i Danmark. Alla vertikala balpressar konstrueras och byggs på vår fabrik i Bramming, Danmark. De skickas direkt från vår fabrik.

Bland våra kunder återfinns många internationellt välkända företag i diverse branscher. Du kan se en lista över referenser här

Vi erbjuder 12 månaders garanti som standard på alla maskiner.

Våra priser är mycket konkurrenskraftiga och den totala ägandekostnaden (TCO) är låg.

En av våra säljkonsulter utför gärna en noggrann analys för att fastställa totalkostnaderna för din nuvarande avfallshanteringslösning. Du kan använda den här analysen för att beräkna besparingar och avkastning från investeringen i en balpress eller avfallshanteringslösning från Bramidan.

Vår standardoffert täcker in allt. Det betyder att den innefattar transport, installation plus personalutbildning i handhavande av maskinen. Bandrullar för driftstart ingår också. Vi erbjuder också telefonsupport om du behöver hjälp.

Vi är ett modernt företag som producerar efter order, men vi har ett litet maskinlager för leverans till våra regelbundna kunder inom en tidsperiod på 2-3 veckor. Kontakta närmaste återförsäljare så får du veta snabbaste leveranstid.

Vi erbjuder två veckors gratis provperiod där du kan testa maskinen och se om den passar dina behov.

Efter provperioden kan du antingen köpa maskinen eller skicka tillbaka den till oss. Om du inte vill behålla maskinen skickar du bara tillbaka den till oss. Du betalar bara returtransporten.

Ja, alla maskiner går att hyra eller leasa enligt avtal med Bramidan Finance. Vi har ett flexibelt hyrprogram. Efter hyresperioden kan du köpa balpressen, förlänga perioden eller hyra en ny maskin.

Ja, vi erbjuder begagnade maskiner och demomaskiner. Vi har en lista över begagnade maskiner. Listan är dynamisk och ändras varje vecka.

Rådgör med en medlem av vårt säljteam om du vill veta mer om tillgängliga begagnade balpressar.

Vi erbjuder i regel rabatt beroende på hur många maskiner du beställer. För en beställning på ett litet fåtal maskiner är rabatten mindre än vid en stor beställning.

Vi har vårt system BRA-IN. En webbportal för intelligent maskinövervakning, baserat på data som läses via ett modem i balpressen eller komprimeraren.

Med BRA-IN kan du:

• Hålla kontroll på din maskinpark
• Få textmeddelande eller e-post när balpressen är full
• Informera den återvinningsansvarige direkt om att balar finns för upphämtning eller att en behållare behöver tömmas
• Spåra antalet färdiga balar över tiden
• Spara tid och pengar med fjärrservice och felsökning
• Beräkna din totala ägandekostnad

Helautomatiska avfallslösningar finns för diverse behov.

Kontakta våra säljteam så får du veta mer om automatiska lösningar

Ja. De horisontella balpressarna kan anpassas efter dina specifika behov. Vi tar i så fall hänsyn till dina interna arbetsflöden, avfallsströmmar, avfallstyper, utrymme och påfyllningsalternativ.

Vi är alltid intresserade av att hitta rätt avfallshanteringslösning åt dig. Om du behöver specialmaskiner eller justeringar kan vi titta närmare på möjligheterna att anpassa våra produkter.

För frågor om specialmaskiner ber vi dig kontakta en medlem av vårt säljteam för vidare diskussion.

Ditt vanliga renhållningsbolag kan i regel hantera dessa balar. I annat fall kan vi hänvisa dig till ett lokalt återvinningsföretag som förhoppningsvis kan hjälpa dig.

Kontakta ditt renhållningsbolag för uppgift om upphämtning av papp- och plastbalar.

Våra broschyrer och bruksanvisningar finns på 45 olika språk. Om de inte finns på ditt språk ombesörjer vi en översättning när vi levererar maskinen till dig.

keyboard_arrow_up