FAQ's - horisontella balpressar

Kunderna har ställt dessa frågor om våra horisontella balpressar:

Den huvudsakliga skillnaden mellan de två balpresstyperna är pressriktningen.

Vertikala balpressar pressar återvinningsmaterial med en lodrätt nedåtriktad kraft. Avfallsmaterial läggs ned i en kammare och en pressplatta pressas nedåt från kammarens topp mot botten. När en pappbal eller plastbal är färdig tippas den ut ur den vertikala kammaren på en pall.

Horisontella balpressar bearbetar avfall annorlunda än vertikala balpressar. Återvinningsbart avfall kastas ned i en tratt och en pressplatta komprimera materialet i sidled tills en bal är färdig. Balen binds sedan med vajrar och trycks ut ur maskinen på två skenor.

Både vertikala balpressar och horisontella balpressar kan hantera många olika avfallsmaterial och -typer. Horisontella balpressar kan pressa större balar och högre volym per dag än vertikala balpressar. Dessutom kan horisontella balpressar användas tillsammans med nedsänkta eller upphöjda transportband, rivningsanordningar och luftsystem. Sådana användningsområden är mycket smidigt för konsumenten och kräver ofta mindre arbete.

Men vertikala balpressar tar upp mycket mindre utrymme än horisontella balpressar, och därför kan de användas till fler uppgifter än horisontella balpressar.

När du väljer balpress är det flera frågor som behöver besvaras. Kontakta våra specialister – de står redo att hjälpa dig hitta den typ av balpress som fungerar bäst för just din verksamhet.

En horisontell balpress kan användas för att pressa mjuka material, till exempel papp, papper och riven PET-plast.

Balarnas storlek beror på balpresskanalen. Ta en titt på produktspecifikationerna här. Balvikterna varierar beroende på kanal, balpressmodell och material. Du kan förvänta dig balvikter mellan 200 och 300 kg för den minsta modellen och mellan 350 och 450 kg för den största modellen.

I allmänhet gäller att plast ger de tyngsta balarna medan papp och papper ger de lättaste balarna.

Alla horisontella kanalbalpressar har automatisk balbindning och ballängden kan justeras efter dina behov och preferenser.

Vi erbjuder diverse påfyllningsalternativ för våra horisontella balpressar beroende på vad du behöver, till exempel påfyllning från båda sidorna, från the baksidan, och ovanifrån. Vi erbjuder både manuell påfyllning och automatisk påfyllning.

Rådgör med vårt säljteam så får du veta mer om påfyllningsalternativen.

Den är mycket lätt att använda, men utbildning i korrekt maskinanvändning är nödvändig. Vi rekommenderar att en anställd utses till ”superanvändare”. ”Superanvändaren” kan utbilda andra anställda och kontrollera hur de använder maskinen, så att du kan undvika olyckor och maskinfel. ”Superanvändaren” ska också utbildas i och ansvara för underhåll och lättare maskinreparationer.

Arbetscykeltiden är tiden från att pressen startar tills den har återgått till utgångsläget, varefter du kan fortsätta fylla i mer avfall. Arbetscykeltiden beror på maskintyp och kan vara så kort som 24 sek.

Den horisontella balpressen kan ställas både inomhus och utomhus. Maskinen kräver ett fast underlag, t.ex. betong eller fundament som klarar att bära upp vikten.

Om du placerar balpressen utomhus rekommenderar vi att den ställs under tak för att skydda den mot slitage.

Vår säljkonsult kan hjälpa dig lokalisera bästa plats att installera balpressen.

keyboard_arrow_up